• Локація вул. Б. Хмельницького, 46, м. Київ, 01054, Україна
  • Номер телефону +38 (044) 234 4186

Актуальні питання фінансової, юридичної, господарської діяльності місцевих друкованих ЗМІ, які змінили або знаходяться у стадії зміни форми власності



Координатор проектів ОБСЄ в Україні, Державний комітет телебачення і радіомовлення та Укртелерадіопресінститут закінчили навчальний семінар на тему:«Актуальні питання фінансової, юридичної, господарської діяльності місцевих друкованих ЗМІ, які змінили або знаходяться у стадії зміни форми власності»        для редакторів та бухгалтерів комунальних засобів масової інформації, що проходять реформу друкованих ЗМІ.

Слухацька аудиторія цього семінару формувалась з представників видань, які завершили  реформування, або знаходяться на етапі, який дає можливість говорити про  те, що видання встигне пройти процес роздержавлення до кінця 2018 року. Саме тому  вперше були запрошені не лише керівники видань, але й бухгалтери.

Програма семінару формувалась згідно з принципом «Програма йде за слухачами». За пропозицією одного з видань Полтавщини партнери з ОБСЄ запропонували скласти програму, відштовхуючись від практичних питань, з  яких газетярі не можуть отримати відповіді на місцях. Таким  чином, за побажаннями газетярів було сформовано  блоки практичних запитань.

З виступу заступника Голови Держтелерадіо Миколи Андрійовича Білоуса  учасники семінару отримали повну інформацію про стан процесу реорганізації в Україні станом на 27 липня цього року. Адміністративно-юридичні проблеми  роз’яснював

    Алі Сафаров, юрист Інституту Масової Інформації ІМІ. Блок економічних питань роз’яснили Володимир Блотнер, аудитор, голова клубу бухгалтерів м. Києва, та Людмила Тимофєєва, податковий консультант, лектор видань «Дебет-Кредит», »Ліга Закон», спікер клубу бухгалтерів м. Києва.

Про інтерес до семінару свідчить той факт, що, незважаючи на сезон відпусток,  вдалось зібрати майже сто фахівців. Таким чином захід став наймасовішим семінаром з питань роздержавлення.

Семінар став першим, де мова йшла не про сам процес роздержавлення, а про питання практичної роботи після реформування.

У ході семінару фахівці отримали посібник з сучасного оформлення газети, розроблений викладачами Укртелерадіопресінституту. Посібник було надруковано за фінансової підтримки Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

 Керівниця  медіа-проектів Офісу Координатора проектів ОБСЄ в Україні Марина Безкоровайна.

Учасники семінару отримали сертифікати і як завжди традиційне загальне фото.

Учасники подякували організаторам за змістовний і такий потрібний нам семінар. Побажали всім організаторам добра, радостей, всіх земних благ. Будемо раді зустрічі знову.

 

Сергій Тихонов, заслужений журналіст України,

завідувач відділу Укртелерадіопресінституту

Підписуйтесь на нас!